Posted on

”Adam” hoppade av de kriminella gänget

Vardagen för ”Adam” handlade i många år bland annat om narkotikabrott, vapen och till och med mordförsök, ”Adam ” var medlem i ett utav Sveriges mest kända kriminella gäng. Men ”Adam” bestämde sig för att hoppa av gänget efter att hans barn hade besökt han i fängelset. Han bestämde sig då för att hitta på något annat och har i dag ett liv med jobb, fritidsintressen och familj, vägen dit var dock tuff.

Vill du läsa hela ”Adams” historia som gängmedlem kan du titta på expressens hemsida. Där hittar du även en massa andra nyheter och artiklar som kan ge dig en spännande och intressant läsning.

Efter avhopp från ett kriminellt gäng

Efter avhopp från kriminella gäng kan livet bli en utmaning för många. De flesta gamla gängmedlemmar behöver ett skydd för att överleva och man kan även behöva byta identitet flera gånger i sitt liv, många flyttar även utomlands, Peter Rätz är ett levande bevis på detta. Det kan även vara svårare för en gammal gängmedlem att ta sig vidare om de har jobbat för polisen under sin tid i gänget, detta kallas för informatör. Om en gängmedlem jobbar som informatör åt polisen är polisen skyldiga att skydda personen efter avhopp från de kriminella gänget. Att vara med i ett kriminellt gäng är både farligt och ett dåligt liv. När en medlem hoppar av ett kriminellt gäng ska man veta att det alltid finns hjälp och skydd att få. Oftast får man ett skyddat boende till sig och sin familj. Man kan alltid vända sig till myndigheter och psykologer eller kuratorer som kan hjälpa en tiden efter avhoppet, man är aldrig ensam.