Posted on

Nyheter om pandemin

Alldeles i slutet av 2019 kom det fruktansvärda Covid-19 viruset och spreds över hela världen. Sverige drabbades hårt våren 2020 där många människor, mest äldre, avled. Under hela 2020 och fram tills idag, har Covid-19 gått i vågor och många människor har mist livet.

Symtom på Covid-19

Innan vi går in på de senaste nyheterna om Corona-viruset ska vi gå igenom en del av symtomen som man får vid Covid-19.

  • Hosta

Oftast är hostan de första symtomet på Corona. Det är vanligast med torrhosta men även slemhosta har förekommit hos vissa människor.

  • Feber

Feber är ett av de absolut vanligaste symtomet på Corona. Oftast brukar febern ligga på 38 grader. Men ibland kan febern stiga till upp mot 40 grader.

  • Täppthet

Ett symtom är även täppthet och rinnande näsa.

  • Andningssvårigheter

En del människor har även drabbats av andningssvårigheter.

Senaste nyheterna kring Corona pandemin

  • På en ö i Danmark testas hela öns befolkning varje vecka, det är hela 40 000 personer.

Samhället på ön har redan börjat öppnats upp och frisörer, klädbutiker och massörer kan börja ta emot kunder igen.

  • Enligt socialstyrelsens dödssaksregister verkar det som att vanlig influensa är mer dödligt för barn än Covid-19.
  • Sveriges alla regioner är oroliga för att de inte ska nå målet med vaccinet på grund av att svaret om Astra Zenecas verkar dröja.
  • Den brittiska mutationen av Coronaviruset verkar dominera i Sverige. Över hälften av alla som smittats i 13 regioner har haft den brittiska mutationen av Coronaviruset, virologiprofessorn tror att den brittiska mutationen kan ta över helt och hållet, om fler smittas kommer även fler att bli allvarligt sjuka.
  • Dödsfallen ökade med över ungefär 7 000 personer i Sverige år 2020, men det har funnits betydligt värre farsoter de senaste 120 åren.

Om du vill läsa mer nyheter om Covid-19 kan du titta på aftonbladets hemsida.

Viktigt om Corona pandemin

Just nu kommer det fler nyheter om Coronapandemin dagligen. Något som är viktigt att hålla koll på är hur smittan sprider sig. Det är också viktigt att inte vistas bland en massa människor. Försök att undvika stora folksamlingar, om vi följer riktlinjerna kommer Coronapandemin att så småningom att klinga av. Men om vi inte alls följer riktlinjerna kommer Coronapandemin finnas kvar i minst ett år till och det blir jobbigt för alla. Om du känner dig minsta sjuk är det superviktigt att du stannar hemma och inte vistas bland vänner och familj. Det är också viktigt att du testar dig för Covid-19 om du känner minsta symtom. Efter du har varit sjuk kan du även prova dig för antikroppar. Om det visar sig att du har antikroppar har du ett skydd mot Corona en tid framöver men det är inte omöjligt att bli sjuk igen även om du har antikroppar i ditt blod.