Posted on

Olika sätt att konsumera nyheter

Idag finns det flera sätt att ta del av det senaste som hänt i världen och i Sverige. Fördelen med att det finns så många olika sätt att ta in nyheter på är att du kan hitta ett sätt som passar bra för dig. I det här inlägget kommer du få en kort genomgång på de olika sätten som finns att konsumera nyheter.

TV

Om du föredrar att ta del av nyheter där du får se vad som hänt med rörlig bild samtidigt som en nyhetsankare berättar om aktuella nyheten kan du slå på tv:n för att ta del av nyheterna. Två exempel på tv-kanaler där det flera gånger om dagen har nyhetssändningar är SVT och TV4. Förutom att du kan kolla på nyheterna på TV:n går det också att se på nyheterna via mobilen, surfplattan eller datorn. Men, det gäller alltid att vara skeptisk! Ifrågasätt alltid källor och budskap.

Radio

Ett av de mer klassiska sätten att ta del av nyheterna är genom att lyssna på dem via radio. De flesta radiokanalerna berättar vad som hänt åtminstone en gång i timman. För att lyssna på radio kan du använda en radioapparat eller lyssna live på webben.

Tidningar

Sedan kan du också läsa om det senaste som hänt via tidningar. Numera kan du läsa tidningar i fysiska utgåvor, men också via internet. Det finns kvällstidningar, dagstidningar och tidningar som publicerar mer sällan. Några exempel på tidningar är DN, The New York Times och expressen. Det finns även tidningar som fokuserar på lokala nyheter.

Podcasts

Sist men inte minst går det också att lyssna på nyheterna via en podcast. En podcast är ett sorts radioprogram som består av en ljudfil du kan lyssna på. Du kan lyssna på podcasts via ett program eller en app som har podcast i sitt utbud. Det finns många podcast för dig som vill ta del av det senaste.