Posted on

Så skyddar du dig bäst mot Corona

Corona är ett virus som sprids väldigt snabbt och mycket i världen just nu. Men hur skyddar vi oss egentligen? Här kommer du att få tips på hur du kan skydda dig.

Om du känner dig minsta sjuk så måste du såklart stanna hemma från jobb, skola och andra aktiviteter. Det är också viktigt att du testar dig när du har symtom på covid-19. Att vaccinera sig är också väldigt bra att göra om du vill minska risken för att bli sjuk, det är särskilt viktigt att vaccinera sig om man har en sjukdom sedan tidigare. Du kan också försöka vara med max två personer under tiden smittspridningen håller på. Om du bara träffar två personer så kommer risken för att du ska bli smittad minska. Håll dig också borta från stora folksamlingar och butiker som du egentligen inte behöver gå i. Självklart får du handla mat i matbutiker men tänk på att hålla avstånd till andra människor då.

Om du vill veta mer om hur du kan skydda dig på bästa sätt mot Covid-19 kan du titta på folkmyndighetens hemsida, där hittar du all information du behöver.