Posted on

Förlängda restriktioner

Än idag ligger smittspridningen i Sverige på en väldigt hög nivå. De sker väldigt stora smittutbrott på lokala platser och de regionala skillnaderna är väldigt stora. Det var vid en pressträtt som regeringen informerade om att det kommer bli ytterligare åtgärder för att bromsa den pågående smittspridningen i landet.

Enligt folkhälsomyndigheten finns det en risk för en tredje Coronavåg under våren 2021, detta är något som vi alla måste hjälpas åt att sätta stopp för. Beroende på hur smittspridningen utvecklas på regional, lokal och nationell nivå kan det snabbt komma ytterligare åtgärden för att minska spridningen av viruset.

Du kan läsa mer om Coronapandemin och alla nyheter kring pandemin på regeringens hemsida. På regeringens hemsida kan du även läsa annat intressant.

Restriktionerna om att hålla vissa företag och butiker stängda där det kan bli stora folksamlingar fortsätter. Det är viktigt att vi alla tar hänsyn till den smittspridning som pågår i landet och världen just nu. Även om det är svårt att hålla sig hemma så måste man försöka vara det så mycket man kan så att Sverige snart kan lätta på restriktionerna. Fritidsaktiviteter och idrottsaktiviteter ska fortfarande inte hållas, förutom när det går att följa de allmänna råden och restriktionerna. Dessa uppmaningar förlängs till 1 april i år.

Sammanfattning

I dagens läge ökar smittspridningen mer och mer och det kan komma en tredje våg av Coronaviruset. Vid ännu mer ökning av smittspridningen kommer snabba åtgärder att vidtas, det är därför viktigt att man följer restriktionerna så att vi slipper drabbas av en tredje våg.