Posted on

Senaste nytt om elbilar

Det kommer ständigt nya häpnadsväckande nyheter om innovativa tekniker som utvecklar elbilarna. Elbilar är praktiska och roliga fordon som både kan minska utsläppen och spara pengar. Dessutom har elmotorer fördelen att reagera snabbt och vara mycket lyhörda med bra vridmoment.

Enligt studier beräknas det att cirka 500 miljoner elbilar kommer att rulla på vägarna om 20 år. Den goda nyheten är att du inte nödvändigtvis behöver köpa en nytillverkad elbil för att känna på den nya tekniken. Varför inte köra en begagnad? Det ger dig friheten att köra ut på utflykter och äventyr när du vill. Vid kristider är det även viktigt att snabbt kunna förflytta sig på egen hand. Föga förvånande växer marknaden för elbilar mycket och hos Riddermark Bil har du ett brett utbud av elbilar till salu.

 

Riddermark Bil har exempelvis en e-Golf från 2020 som bara gått 442 mil. Detta är en begagnad elbil med moderna funktioner som avancerat nödbromssystem, parkeringssensorer och automatisk växellåda för bekväm körning. Slå till och köp den för endast 289 700 kronor och bidra till att bekämpa klimatförändringarna och minska koldioxidutsläppen.

Några spännande nyheter om utvecklingen av elbilar är:

  • Trådlös laddning.
  • Bärbara laddare.
  • Ultrasnabb laddning.

Läs vidare!

Topp 3 nyheter om elbilar

1. Trådlös laddning – I denna tid av trådlösa enheter och mobiltelefoner har tekniken för trådlös laddning gått kraftigt framåt. Elbilen är inget undantag. Trådlösa laddningssystem har utvecklats som laddar elbilar automatiskt när de står parkerade på vissa utvalda platser. Detta system kräver ingen fysisk anslutning till varken laddare eller fordon, utan det består av laddningsplattor som installeras under marken.

2. Bärbara laddare – Bärbara laddare innebär som namnet antyder tillfälliga laddare som kan bäras och inte kräver strukturella förändringar.

3. Ultrasnabb laddning – Nu är det möjligt att ladda elbilar på nolltid, på bara en minut kan elbilen laddas tillräckligt för att köra 32 kilometer. Denna innovation utökar användningen av elbilar betydligt.